Kediler Diş Fırçasına Nasıl Alıştırılır? Diş Fırçalamanın Önemi Nedir?

03-05-2023 13:58
Kediler Diş Fırçasına Nasıl Alıştırılır? Diş Fırçalamanın Önemi Nedir?

Kediler Diş Fırçasına Nasıl Alıştırılır? Diş Fırçalamanın Önemi Nedir?



Her canlıda olduğu gibi kedilerde de en önemli şeylerden birisi de ağız ve diş sağlığıdır. İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de sindirim ağızda başlar. Dolayısıyla ağız sağlığı sindirimi doğrudan etkiler. Ne yazık ki kedilerin sağlığını etkilediği açıkça ortada olan ağız ve diş sağlığı pek çok kişi tarafından ihmal ediliyor. Ayrıca ağız sağlığına dikkat edilmeyen pek çok kedide tartar, çürük veya diş kaybına kadar giden problemlere rastlanmıştır. Kedilerde diş ve diş eti problemleri yetişkinlik dönemlerinde ortaya çıkar. 3 yaşın üzerindeki 10 kediden 3'ü diş ve diş eti problemleri yaşıyor. Kedinizin diş etlerinde iltihaplanma, renk değişimi veya dişlerde kırılma gibi durumlarda veteriner hekiminize danışınız.

Doğada kediler dişlerini temizlemek için otlar veya kemikler kullanır. Fakat ev ortamında bu mümkün değildir. Bunun için diş bakımının aksatılmaması gerekir. Bu oluşumları azaltan en önemli şeylerden birisi diş fırçalamaktır. Bu blog yazımızda kedilerin diş fırçalaması sürecinin nasıl olması gerektiğini anlatacağız.




Kedilerde Diş Fırçalamasının Önemi:



Kedilerin dişlerinin düzenli olarak fırçalanması tartar oluşumunun önlenmesi, zararlı mikroorganizma oluşumlarının azalması ve çürüklerin önlenmesi açısından çok önemlidir. Aynı zamanda ağız kokusu gibi durumların önüne geçer.

Diş fırçalarken diş etlerine de masaj yapılmalıdır. Diş etlerine nazikçe masaj yapılması; diş etlerindeki kan dolaşımını artırır, diş etleri daha çok beslenir. Tabiki yavruyken bu sürece alışmamış yetişkin kedilerde diş fırçalamak zor ve zahmetli olabilir. 



Kediler Diş Fırçasına Nasıl Alıştırılır?:



Kediler oldukça meraklı canlılar olsa da diş fırçalamaya hemen alışmaları çok zordur. Bunun için onları önce ağızlarına dokunmaya alıştırmalıyız. Dişlerine ve diş etlerine canlarını acıtmamaya dikkat ederek parmaklarımızla masaj yaparak başlamalısınız. Bu duruma alıştığında parmağınıza az miktarda diş macunu alarak masaj yapmaya devam etmelisiniz. Daha sonra peçete gibi hijyenik maddelerle ovalamaya devam edin. Bu duruma da alıştığında diş fırçası kullanmaya başlayabilirsiniz. Kediler için diş fırçası, diş macunu gibi ürünlere buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

Kedilerle ilgili merak ettiğiniz konular için diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Merak ettiğiniz ve eklemek istedikleriniz için:
Facebook , Instagram ve Whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. idealyem@hotmail.com üzerinden e-posta atabilirsiniz.

Sevgiyle, Saygıyla ve Dostlukla Kalın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.