Kedilerde Taurin Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Ne Yapılmalı?

01-05-2023 18:38
Kedilerde Taurin Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Ne Yapılmalı?
Kedilerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için en önemli şeylerden birisi şüphesiz beslenmedir. Kedilerin vücutlarında sentezleyemedikleri Taurin aminoasiti eksikliğinde büyük sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu blog yazısında Taurin eksikliği belirtileri ve Taurin eksikliği durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgi aktarımı yapacağız. 

Kedilerde Taurin Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Ne Yapılmalı?



Kedilerin sağlıklı bir yaşam sürmeleri için en önemli şeylerden birisi şüphesiz beslenmedir. Kediler için esansiyel aminoasitlerden olan Taurin eksikliğinde büyük sorunlar ortaya çıkabilir. 


Taurin aminoasiti göz ve kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Eksikliğinde fetal gelişim ve sindirim sistemi de olumsuz olarak etkilenebilir. Kediler bu aminoasidi vücutlarında sentezleyemedikleri için beslenmelerini desteklememiz gerekmektedir. 



Taurin destekli mama tercihleri, kedilerin sağlığını destekler fakat mamalardaki Taurin her durumda yeterli gelmeyebilir. Farklı şekillerde yapılan Taurin desteği (örn: GimCat Taurin Extra Paste ) ile kedilerinizin beslenmesini destekleyebilirsiniz.

Taurin Eksikliği Belirtileri:


-Göz Retinasında Dejenerasyon
-Kalıcı Körlük
-Kalp Kaslarının Zayıflaması
-Sindirim Sorunları
-Embiryonik Anormallikler
-Erken Doğum
-Yavru Kedilerde Gelişim Geriliği



Taurin Eksikliği Neden Kaynaklanır?


Anne karnında Taurin eksikliği yaşayan kediler, ilerleyen dönemlerde aynı problemi yaşamaya devam edebilirler. Çiğ ette bulunan yüksek orandaki Taurin, et pişerken yok olur. Bundan dolayı beslenmelerinde genellikle pişmiş veya az pişmiş ürün olan kedilerde de Taurin eksikliği sorunu yaşanması muhtemeldir. Yüksek Taurin içerikli kuru mama tercihi ile Taurin sorunlarına önlem alınabilir. 

Taurin Eksikliği Nasıl Fark Edilir?:



Taurin eksikliği teşhisi oldukça zordur. Kullandığınız mamanın analiziyle veteriner hekiminiz teşhiste yardımcı olabilir. Ayrıca kan sayımı ve idrar tahlili Taurin eksikliği belirtilerini anlamakta yardımcı olabilir. Göz muayenesiyle de göz retinasını kontrol ettirmek de Taurin eksikliği gibi durumların fark edilmesini kolaylaştırır.


Taurin Eksikliği Nasıl Tedavi Edilir?



Ciddi Taurin eksikliği durumlarında kedinizin durumu düzelene kadar bir veteriner kliniğinde kalması gerekebilir. Durumu stabil hale gelince sentetik Taurin ile Taurin takviyesi yapılmaya başlanır. Taurin sıkıntısı yaşayn kedilerin beslenmesine de oldukça özen göstermek gerekmektedir.




Kedilerle ilgili merak ettiğiniz konular için diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Merak ettikleriniz ve eklemek istedikleriniz için:

Facebook , Instagram ve Whatsapp üzerinden bize kolayca ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle, Saygıyla ve Dostlukla Kalın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.