Kış Aylarında Köpeklerin Pati Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

02-05-2023 22:09
Kış Aylarında Köpeklerin Pati Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kış Aylarında Köpeklerin Pati Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?



Köpeklerin en hassas noktalarından birisi olan patiler her dönemde özel bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle kış aylarında artan bakım ihtiyacının aksatılması ile büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Köpeklerin pati bakımı ile ilgili detayları blog yazımızın devamında okuyabilirsiniz.


Kış aylarında kar, buz ve soğuk hava nedeniyle pati altındaki pedler yırtılabilir, kuruyabilir veya çatlayabilir. Dengeyi sağlayan ve darbe etkisini azaltan bu pedler zarar gördüğünde; yara oluşabilir, eklem kaymaları veya denge kaybı görülebilir. Yaralanmalar görülmese bile bu şartlar dostunuzun acı duymasına sebep olabilir. 


Kış aylarında buz oluşumunu önlemek amacıyla yollara dökülen tuzlar veya kimyasallar köpeğinizin patilerine bulaşabilir. Bu maddeler düzenli olarak temizlenmediğinde köpeğiniz yalayabilir. Bu da sağlıklarını tehlikeye atabilir. 



Köpeklerin Pati Bakımı Nasıl Yapılır?:


Yürüyüşlerden sonra kirlenmiş patiler önce nemli bir bez yardımıyla veya pati yıkama aparatlarıyla temizlenmelidir. Böylece zararlı mikroorganizma oluşumu büyük ölçüde önlenmiş olur, dışarıdan yabancı herhangi bir şeyin girmesi önlenir. Daha sonra nemlidirici özellikli ıslak mendillerle veya pati balmlarıyla nemlendirilebilir. Pati balmları, köpeklerin özel cilt ihtiyaçlarına uygun olarak üretilmiştir. Patilerde oluşan çatlakların kısa sürede onarılmasına yardımcı olur. Dört mevsim kullanılabilir.

Köpek pati ve tırnak bakımı ürünlerine buradan kolayca ulaşabilirsiniz. 



Pati sağlığını korumak için başka bir yöntem de köpek ayakkabısı ve çorabı kullanmak olacaktır. Yürüyüşe çıktığınızda ayakkabılarla köpeğinizin patileri soğuktan korunacaktır.

Köpek ayakkabı ve çoraplarına buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

Köpekler ile ilgili daha fazlası için diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Merak ettikleriniz ve eklemek istedikleriniz için:
Facebook , Instagram ve Whatsapp üzerinden bize kolayca ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle, Saygıyla ve Dostlukla Kalın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.