Muhabbet Kuşları Nasıl Ele Alıştırılır?

03-05-2023 11:47
Muhabbet Kuşları Nasıl Ele Alıştırılır?

Muhabbet Kuşları Nasıl Ele Alıştırılır?

Parlak renkli tüyleri ve sevimli yapılarıyla muhabbet kuşları pek çok kişinin ilgisini çeken canlılardır. Muhabbet kuşlarını ele alıştırmak bazı durumlarda zor olsa da imkansız değildir. Özellikle yetişkin muhabbet kuşları oldukça yabani olabilmektedir. Onlarla iletişim kurmak kedi ve köpeklere göre zor olabilir. Bu blog yazımızın devamında muhabbet kuşlarını ele alıştırmakla ilgili bazı önemli noktalara değineceğiz. 

Muhabbet kuşlarını ele alıştırmak için en uygun dönem yavruluk dönemidir. Fakat yetişkinleri alıştırmak imkansız değildir. Oldukça kırılgan olan muhabbet kuşlarını ele alıştırmanın ilk şartı onu korkutmamaktır. Özellikle sırt kısmından avuç içine almak en büyük yanlışlardan birisidir. Pek çok canlı gibi muhabbet kuşları da kısıtlanmaktan hoşlanmaz. Onu sıkıştırmadan özgür bırakarak kendinize alıştırmalısınız.


Her durumda olduğu gibi ele alıştırmanın da süreçleri vardır. Yabani bir kuşun bir anda ele alışmasını beklememeliyiz. Düzenli ve devamlı bir şekilde sabırla çalışmalıyız. Yazımızın devamındaki adımları izleyerek süreci kolaylaştırabilirsiniz. 

-Tanışma:


İşaret parmağınızı kuşunuzun ayakları hizasına bir tünek gibi uzatın. İlk günlerde herhangi bir temasta bulunmayın. Daha sonra parmağınıza tepki göstermeyi bıraktığında yavaşça karın kısmına parmaklarınızı değdirin. Bir süre sonra parmağınıza çıkmaya başlayacaktır. 



-Ödüllendirme:


Kuşunuz parmaklarınıza çıkmaya başladığında onu teşvik etmek amacıyla sevdiği ödüllerden verebilirsiniz. Kafesin kapısını açıp geri çekilin. Daha sonra sevdiği bir ödülü avcunuzun içinde gösterin. Önce yakın mesafelerde bekleyerek güvenini kazanın. Daha sonra mesafeyi artırın. Elinize geldiği her seferde onu ödüllendirin. Ayrıca ona seslenirken ses tonunuzu fazla yükseltmeyin. Yumuşak bir şekilde konuşun. Düzenli bir şekilde bu alıştırmaya devam edip evin odaları arasında dolaşmaya başlayın. Muhabbet kuşları için kraker ve ödüllere buradan ulaşabilirsiniz.




Sabırlı bir şekilde alıştırmalara devam edin. Onu incitmemeye dikkat edin. Narin kanat yapılarından dolayı avuç içinize almayın, sıkıştırmayın. Farkında olmadan fazla bir güç göstermeniz iç organlarının zarar görmesine bile sebep olabilir. Özgürlüğünü kısıtlamamak da oldukça önemlidir. Elinizde rahatça dolaşmasına izin verin. 

Çift kuşlar bilinenin aksine ele çok daha kolay alıştırılır. Eşlerden birisi cesaretini kazanarak ele gelmeye başladığında diğeri de cesaretlenecektir. Böylece ele alıştırmak çok daha kolay olacaktır. 




Muhabbet kuşları hakkında merak ettiğiniz konular için diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Merak ettikleriniz ve eklemek istedikleriniz için:
Facebook , Instagram ve Whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. idealyem@hotmail.com üzerinden e-posta atabilirsiniz.

Sevgiyle, saygıyla ve dostlukla kalın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.